Uitbereiding van mijn aanbod: CooL interventie voor leefstijlverandering!

Gepubliceerd op 20 november 2023 om 11:37

Een Effectief Programma voor Duurzame Gedragsverandering

Ben je op zoek naar een programma dat je helpt om je leefstijl te veranderen en een gezonde levensstijl te bereiken én vol te houden? Maak kennis met de CooL leefstijl interventie! In dit blogartikel vertel ik je over dit programma, dat als gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is opgenomen in de basisverzekering en dus wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Binnenkort kun je je aanmelden om bij mij mee te doen met CooL.

 

Wat is de CooL leefstijl interventie?

CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is een programma dat zich richt op het veranderen van gedrag om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Het programma duurt 2 jaar en is ontworpen om je te ondersteunen bij het maken van duurzame veranderingen in je levensstijl. Het richt zich op verschillende aspecten, zoals gewicht, kwaliteit van leven, beweging, voeding en gedrag. CooL is een groepsprogramma gecombineerd met individuele gesprekken en begeleiding door mij, als gecertificeerd leefstijlcoach. 

 

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Een groot voordeel van de CooL interventie is dat het is opgenomen in de basisverzekering als een gecombineerde leefstijlinterventie. Dit betekent dat het programma wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Dit maakt het toegankelijk voor een breed publiek en zorgt ervoor dat kosten geen belemmering vormen om deel te nemen. Het enige wat je nodig hebt een een doorverwijzing van je huisarts of praktijkondersteuner.

Voor wie is het CooL programma?

Je kunt je aanmelden voor het CooL-programma als je:

  1. 18 jaar of ouder bent;
  2. overgewicht hebt (BMI tussen 25 en 30) en daarnaast slaapapneu of artrose of een vergrote buikomvang of een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten hebt;
  3. ernstig overgewicht hebt (BMI van meer dan 30).

Wil je weten wat jouw BMI is? Dan kun je deze calculator van het voedingscentrum gebruiken.

Ik ga deze Gli aanbieden in de regio Renkum, Doorwerth, Oosterbeek, Heelsum. Heteren, Driel

 

CooL is bewezen succesvol

De CooL interventie heeft bewezen succesvol te zijn op verschillende gebieden. Onderzoek heeft aangetoond dat deelnemers significant gewicht verliezen, een verbetering ervaren in hun kwaliteit van leven en positieve veranderingen zien in hun bewegings- en voedingsgedrag. Deze succesfactoren maken de CooL interventie een effectief programma voor leefstijlverandering.

 

Ik heb ontzettend veel zin om van start te gaan met mijn eerste groepen. Hou de website en mijn socials in de gaten voor meer informatie over de praktische informatie en de start data! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.